Nadívaný bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1504 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 273.6 mg
- Draslík 1250 mg
- Vláknina 3462.3 mg
- Vitamín A 3462.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, pórek nadrobno. V pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony s pórkem, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, mletým novým kořením a zázvorem. Přidáme vejce, promícháme a odstavíme. Tuto nádivku opatrně vmačkáváme mezi kůži a maso po celém povrchu bažanta, pokud možno kůži nepoškodíme. Bažanta promačkáme, aby se nádivka pod kůží rozprostřela rovnoměrně. Bažanta vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vývarem, osolíme a pečeme doměkka.
-
2
Upečeného bažanta naporcujeme, doplníme dušenou rýží, přelijeme výpekem a podáváme.