Nadívaný bažant

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1300 g Bažant obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pórek
  • 600 g Rýže dušená
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 2 g Nové koření mleté
  • 1 g Zázvor mletý
  • 3 g Jalovec
  • 800 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1504 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 273.6 mg
  • Draslík 1250 mg
  • Vláknina 3462.3 mg
  • Vitamín A 3462.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, pórek nadrobno. V pánvi rozškvaříme anglickou slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony s pórkem, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, mletým novým kořením a zázvorem. Přidáme vejce, promícháme a odstavíme. Tuto nádivku opatrně vmačkáváme mezi kůži a maso po celém povrchu bažanta, pokud možno kůži nepoškodíme. Bažanta promačkáme, aby se nádivka pod kůží rozprostřela rovnoměrně. Bažanta vložíme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme vývarem, osolíme a pečeme doměkka.

  • 2

    Upečeného bažanta naporcujeme, doplníme dušenou rýží, přelijeme výpekem a podáváme.

Komentáře k receptu