Kaše z pohanky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 10 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 988.6 mg
- Vláknina 20784.2 mg
- Vitamín A 20784.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřáté velké pánvi bez oleje za stálého míchání opražíme dozlatova pohanku. Pak přilijeme vařící vodu a přikrytou pohanku 5 minut vaříme.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobnou. Cibulovou a petrželovou nať opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
-
3
V druhé pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky žampionů a na středním ohni ještě chvíli smažíme. Směs posypeme nakrájenou petrželkou a cibulovou natí, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem, promícháme, necháme přejít varem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
-
4
Pohankovou kaši dáme na servírovací talíře a přelijeme omáčkou.