Jelení kapsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory pečené
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 60 g Strouhanka
  • 1000 g Jelení kýta
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 15 ml Martell cognac
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1812 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 191.5 mg
  • Draslík 1345.8 mg
  • Vláknina 16878.3 mg
  • Vitamín A 16878.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony nakrájíme na plátky, strouhanku namočíme v mléce, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, žampiony, osmažíme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, rychle promícháme, odstavíme, pokapeme koňakem a přimícháme namočenou strouhanku.

  • 2

    Odblaněnou jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, do každého nožem nařízneme otvor, který naplníme žampionovou směsí. Kapsu zašijeme nebo zpevníme párátky, maso vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, sůl, pepř, pekáček dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě a za občasného podlévání vodou asi půl hodiny. Kapsy rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu