Jelení plátky na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1364 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 141.5 mg
- Draslík 747.3 mg
- Vláknina 1098.3 mg
- Vitamín A 1098.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, žampiony posekáme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, plátky masa osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran. Přidáme máslo, přisypeme žampiony se šunkou, osmahneme, posypeme pažitkou, podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se víno nevydusí na tuk.
-
3
Plátky masa upravíme na talíře, doplníme žampiony se šunkou a podáváme s chlebem.