Candát se zeleninou a žampiony
Suroviny
- 600 g Candát obecný
- 200 g Rajčata
- 150 g Žampiony čerstvé
- 50 ml Víno bílé
- 150 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Brambory vařené ve slupce
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 43 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 435.8 mg
- Vláknina 5153.9 mg
- Vitamín A 5153.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na oleji opečeme po obou stranách.
-
2
Na dno pekáče vymazaného olejem urovnáme plátky uvařených, oloupaných brambor a na ně položíme porce candáta.
-
3
Do pánve od opékání vsypeme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a podlijeme vínem. Krátce povaříme a směs nalijeme na porce candáta.
-
4
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Chvíli před dopečením posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.