Žampionové špízy s paprikou a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 488.4 mg
  • Vláknina 6695 mg
  • Vitamín A 6695 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky silné asi 2-3 mm. Barevné papriky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Sladkokyselá jablka omyjeme, rozkrájíme na osminky a odkrojíme jadřince.

  • 2

    Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. V misce si smícháme pikantní olej s olivovým olejem, pepřem, solí a sójovou omáčkou. Špízy potřeme připravenou směsí a grilujeme přibližně 15 minut. Během grilování špízy potřeme ještě 2 x. Podáváme je horké.

Komentáře k receptu