Zapečená svíčková v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 946 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1237 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 301.4 mg
- Draslík 1007.8 mg
- Vláknina 6920 mg
- Vitamín A 6920 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme žampiony s pepřem a solí na hrubou pastu. Vložíme do rendlíku a za stálého míchání povaříme 10 minut, až se vypaří všechna tekutina. Necháme vychladnout.
-
2
Maso vcelku osolíme, opepříme a na velké pánvi opékáme na rozpáleném olivovém oleji 1 minutu z každé strany. Necháme vychladnout a potřeme hořčicí.
-
3
Na pracovní desku rozložíme potravinářskou fólii a na ni rozložíme plátky šunky tak, aby se částečně překrývaly. Potřeme houbovou pastou a do středu položíme maso. Pomocí fólie maso zavineme do šunky, okraje zajistíme a dáme do lednice na 20 minut odležet.
-
4
Zatím rozválíme listové těsto a upravíme do obdélníku. Do středu položíme uleželé maso a zavineme do těsta. Okraje důkladně spojíme. Potřeme žloutkem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 10 minut. Vyjmeme, do těsta uděláme mělké zářezy a znovu potřeme žloutkem. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. Vyndáme z trouby a ještě necháme 15 minut dojít.
-
5
Nakrájíme na silnější plátky a podáváme s vhodnou zeleninovou přílohou.