Srnčí roláda
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 100 g Máslo čerstvé
- 1000 g Srnčí kýta
- 100 g Šunka dušená
- 12 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 g Bobkový list
- 150 g Zelenina kořenová
- 2 g Nové koření celé
- 2 g Pepř černý celý
- 30 g Jíška instantní
- 40 g Protlak rajčatový
- 100 ml Víno červené
- 300 ml Vývar z hovězích kostí
- 4 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1337 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 194.4 mg
- Draslík 666.9 mg
- Vláknina 5918.3 mg
- Vitamín A 5918.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z odblaněné srnčí kýty odřízneme větší plát masa, naklepeme, osolíme, opepříme, žapiony nakrájíme na plátky, šunku na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.
-
2
V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme žampiony, šunku, osmahneme, osolíme, přidáme vejce, rychle promícháme a necháme vejce ztuhnout. Na plát masa rovnoměrně rozprostřeme žampionovou směs, zavineme do rolády, převážeme nití, v pánvi rozehřejeme zbytek másla a roládu na něm ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme kořenovou zeleninu, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 50 minut, roládu vyjmeme, zbavíme nitě, nakrájíme na plátky, do šťávy v pekáčku nalijeme červené víno, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.
-
3
Plátky rolády upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.