Srnčí špíz obalovaný
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 200 g Játra vepřová
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Omáčka tatarská
- 400 g Srnčí kýta
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 200 g Žampiony čerstvé
- 70 g Strouhanka
- 3 g Tymián sušený
- 3 g Jalovec
- 100 g Olej slunečnicový
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1162 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 259.7 mg
- Draslík 377.3 mg
- Vláknina 2864 mg
- Vitamín A 2864 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso z kýty nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na čtverečky, žampiony na půlky, máme-li větší, tak na čtvrtky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na čtverečky. Na jehly napichujeme střídavě srnčí maso, játra, žampiony a slaninu. Jehly obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
-
2
Špízy rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.