Srnčí špíz s ďábelskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 250 g Chléb konzumní
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Vepřový bok uzený
  • 10 g Jíška instantní
  • 5 g Koření Zvěřina
  • 400 g Srnčí maso
  • 80 g Olej slunečnicový
  • 100 g Omáčka k masu ďábelská
  • 100 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1773 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 77.6 mg
  • Draslík 784.9 mg
  • Vláknina 2958 mg
  • Vitamín A 2958 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso z panenky nakrájíme na kostky, uzený bok bez kosti také na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, žampiony na plátky.

  • 2

    Kostky masa osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzený bok.

  • 3

    Jehly vložíme do pánve s rozpáleným olejem a za občasného obracení osmažíme ze všech stran. Jehly vyjmeme, do výpeku v pánvi nasypeme plátky žampionů, orestujeme, posypeme instantní jíškou, přilijeme ďábelskou omáčku, trochu červeného vína, podusíme a odstavíme. Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu