Zeleninový salát se žampiony
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Květák
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 90 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 624.9 mg
- Vláknina 10313 mg
- Vitamín A 10313 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na menší růžičky. Vše povaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka.
-
2
Očištěné žampiony a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, vsypeme do kastrolu, zalijeme vínem a krátce podusíme. Necháme vychladnout.
-
3
Zeleninu smícháme v míse se žampiony a cibulí. Ochutíme octem, olejem, pepřem a cukrem. Vše dobře promícháme.
-
4
Salát podáváme vychlazený.