Dušené vepřové kotlety s chřestem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 17 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 133.1 mg
- Draslík 663.1 mg
- Vláknina 3389.8 mg
- Vitamín A 3389.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme, také na jemno pokrájíme.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme.
-
4
V jiné pánvi na lžíci másla krátce podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.
-
5
Osmahnuté kotlety i s vypečenou šťávou z pánve přendáme do zapékací mísy, na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu a necháme dusit v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Měkké kotlety i s žampiony a chřestem přeneseme na servírovací talíře a na ně položíme do kornoutu zabalený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.