Marinované žampiony s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Estragon
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 ks Cibule červená
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 429.8 mg
  • Vláknina 5446.7 mg
  • Vitamín A 5446.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozpálíme olej, přidáme rozpůlené žampiony a 5 minut je restujeme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenopu červenou cibuli a opékáme dalších asi 5 minut, až cibule změkne. Osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, pár minut povaříme. Nakonec odstavíme, zalijeme olivovým olejem, necháme pozvolna vychladnout. Před podáváním posypeme nasekaným estragonem.

Komentáře k receptu