Masové koule z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 100 g Hovězí maso mleté
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 ks Pórek
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.07 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 952 mg
  • Vláknina 7899 mg
  • Vitamín A 7899 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kousky. Vlašské ořechy nasekáme na jemno.

  • 2

    Mletá masa smícháme v míse s polovinou prolisovaného česneku, nakrájeným pórkem a majoránkou, podle chuti osolíme. Z masové směsi vytvoříme větší koule a obalíme je v mouce.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a v něm koule osmahneme do bledšího odstínu.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu vývar, do něj vložíme předsmažené masové koule. Za stálého míchání přisypeme nakrájené žampiony, přidáme sójovou omáčku, Vegetu, cukr a zázvor. Pak přiléváme Solamyl rozmíchaný v troše vývaru a stále mícháme. Když omáčka začne houstnout, dochutíme ji zbytkem prolisovaného česneku a solí. Necháme ji ještě chvíli prohřát a ihned podáváme. Na talíři masové koule posypeme nasekanými ořechy.

Komentáře k receptu