Dušené jehněčí maso po čínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 34 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 782.2 mg
- Vláknina 1730 mg
- Vitamín A 1730 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme nakrájené maso a smažíme ho v karamelu, dokud se nevypaří všechna případná voda, kterou maso pustí. Potom za stálého míchání přidáme zázvor, sójovou omáčku a žampiony. Směs zalijeme vodou a necháme pod pokličkou pomalu na mírném ohni dusit, dokud maso není měkké. Pokud je třeba, přiléváme vodu. Když je maso měkké, dochutíme šťávu Vegetou a osolíme ji, pak přimícháme prolisovaný česnek. Omáčku důkladně promícháme, prohřejeme a podáváme.