Čínská barevná masová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Vepřová kýta
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 10 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Glutasol
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 958.5 mg
  • Vláknina 1631.3 mg
  • Vitamín A 1631.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a krájíme na kostičky. Okurku oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Stejně rozkrájíme i omyté žampiony.

  • 2

    Nakrájené maso v misce smícháme se Solamylem, bílkem a vodou.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme masovou směs. Při smažení mícháme, kousky masa od sebe pečlivě oddělujeme, aby se nespekly. Když maso zbělá, přidáme chilli, kmín, nakrájenou okurku a žampiony. Směs smažíme a mícháme ještě 5 minut, na závěr přisypeme cukr, okořeníme Glutasolem a kapkou octa.

Komentáře k receptu