Čínská barevná masová směs
Suroviny
- 50 g Žampiony čerstvé
- 400 g Vepřová kýta
- 400 g Kuřecí prsa
- 10 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1.5 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Glutasol
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.7 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 958.5 mg
- Vláknina 1631.3 mg
- Vitamín A 1631.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a krájíme na kostičky. Okurku oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Stejně rozkrájíme i omyté žampiony.
-
2
Nakrájené maso v misce smícháme se Solamylem, bílkem a vodou.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme masovou směs. Při smažení mícháme, kousky masa od sebe pečlivě oddělujeme, aby se nespekly. Když maso zbělá, přidáme chilli, kmín, nakrájenou okurku a žampiony. Směs smažíme a mícháme ještě 5 minut, na závěr přisypeme cukr, okořeníme Glutasolem a kapkou octa.