Zvěřinový guláš na pivě se žampiony
Suroviny
- 500 g Srnčí maso
- 500 g Kančí maso
- 200 g Cibule
- 100 g Sádlo škvařené
- 100 g Slanina vepřová
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín drcený
- 40 g Paprika mletá sladká
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 g Majoránka
- 800 g Vývar z hovězích kostí
- 300 g Chléb celozrnný žitný
- 200 g Žampiony čerstvé
- 80 g Protlak rajčatový
- 100 ml Víno červené
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1510 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 75.8 mg
- Draslík 1304 mg
- Vláknina 13627 mg
- Vitamín A 13627 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí a srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na plátky, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě, po vysmahnutí posypeme mletou paprikou. Přidáme slaninu, kmín, česnek, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Mezitím si v pánvi na zbytku sádla osmahneme mouku, přidáme žampiony, osmažíme a přimícháme do guláše. Provaříme, ovoníme majoránkou, přilijeme trochu červeného vína, pivo, dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme čerstvým chlebem a podáváme.