Špíz z telecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 950 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 77 g
- Sodík 675 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 723 mg
- Draslík 1085.1 mg
- Vláknina 4251.1 mg
- Vitamín A 4251.1 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra odblaníme a nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na tenké plátky, žampiony očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Každý plátek jater zabalíme do slaniny a napichujeme na jehly střídavě s cibulí a žampiony. Špízy osmažíme zprudka na oleji ze všech stran, přeložíme na plech, přidáme máslo a v předehřáté troubě pomalu upečeme. Před podáváním játra osolíme, opepříme a zasypeme petrželovou natí.