Těstovinový salát s ananasem a žampiony
Suroviny
- 250 g Těstoviny Tortellini
- 150 g Hrášek
- 200 g Kompot ananasový
- 200 g Žampiony - sterilované
- 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Šalotka
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 10 g
- Sodík 872 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 446.3 mg
- Vláknina 12892.2 mg
- Vitamín A 12892.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tortellini uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek uvaříme dle návodu na obalu, též propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme vychladnout.
-
2
Ananas i žampiony vyjmeme z konzervy, ananas nakrájíme na menší kousky, žampiony na plátky. Kukuřici slejeme, propláchneme a necháme okapat. Papriku opláchneme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a pod tekoucí vodou zbavíme jadýrek. Použijeme polovinu červené a polovinu zelené papriky. Z papriky odkrojíme pár nudliček, které odložíme stranou. Zbytek papriky nakrájíme na kostičky. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kolečka.
-
3
V míse smícháme všechny přísady. V misce smícháme ocet, olej, sůl a bylinky. Vše promícháme a zálivkou přelijeme salát, který dáme odležet.
-
4
Hotový salát upravíme na misky a podáváme zdobený proužky papriky a petrželkou.