Telecí Blanquette

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Cibule
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 kg Telecí hruď
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1063 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 502 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 419.1 mg
  • Draslík 2494.6 mg
  • Vláknina 24667 mg
  • Vitamín A 24667 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo dáme do hrnce a osmahneme na něm nakrájené kousky telecího masa a nakrájenou slaninu na kostičky. Necháme osmahnout dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme, nakrájíme očištěnou mrkev a žampiony. Přidáme k opečenému masu, osolíme, opepříme, přidáme boblkový list a tymián a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme 45 minut. Poté scedíme vývar, vyndáme koření a maso se zeleninou uchováme v teple.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a 15 minut provaříme. Přidáme citronovou šťávu, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a zamícháme.

  • 3

    Omáčkou zalijeme maso se zeleninou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu