Telecí plec na víně se žampiony
Suroviny
- 600 g Telecí plec
- 160 g Máslo čerstvé
- 170 g Žampiony čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 220 ml Víno bílé
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 220 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 64 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 1000.6 mg
- Vláknina 3454.8 mg
- Vitamín A 3454.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. K masu přilijeme víno a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
-
3
K poloměkkému masu přidáme žampiony, vydusíme šťávu až na tuk, vmícháme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem, vsypeme bazalku a dodusíme. Během dušení občas zamícháme.
-
4
Do udušeného masa vmícháme smetanu a jen lehce prohřejeme, už nevaříme.