Těstoviny zalité smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Olivy černé
  • 30 g Pórek
  • 200 g Šunka dušená
  • 80 g Sýr lahůdkový tavený 70%
  • 300 g Bezlepkové těstoviny
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 109.4 mg
  • Draslík 134 mg
  • Vláknina 870 mg
  • Vitamín A 870 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr Niva nastrouháme, olivy a šunku rozkrájíme na drobné kousky, očištěné a nadrobno pokrájené žampióny krátce podusíme. Smetanovou omáčku připravíme tak, že v rendlíku zahřejeme smetanu na mírném ohni a rozmícháme v ní nastrouhanou Nivu, tavený sýr a dušené žampióny. Když je omáčka příliš řídká, zahustíme ji mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl.

  • 2

    Na závěr přimícháme do omáčky pokrájenou šunku a prohřejeme a smícháme s vařenými těstovinami a posypeme kolečky nakrájeného pórku. Těstoviny s omáčkou podáváme jako hlavní chod teplé.

Komentáře k receptu