Lín se žampionovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Lín
- 250 g Žampiony čerstvé
- 20 ml Olej rostlinný
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 105.4 mg
- Draslík 247.4 mg
- Vláknina 1347.3 mg
- Vitamín A 1347.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce lína osolíme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Výpek v pánvi zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme trochou vody. Vmícháme nastrouhaný sýr, víno, smetanu, trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.
-
3
Potom přidáme na plátky nakrájené, předem podušené žampiony a rozšlehaný žloutek. Promícháme a omáčkou přelijeme porce lína.