Malé věže v Pise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 420 g Mozzarella
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Lilek
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1077 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 508.9 mg
  • Vláknina 16855.9 mg
  • Vitamín A 16855.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý lilek nakrájíme na plátky, které osolíme (1 lžička) a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme a velmi drobně pokrájíme.

  • 2

    Omytá středně velká rajčata osušíme, odkrojíme místa v okolí stopek a nakrájíme na plátky silné 4-5 mm, které dáme do mísy, ochutíme je solí (asi 0.5 lžičky), čerstvě pomletým pepřem 4 barev, extra olivovým olejem, sušeným oreganem a koprem. Rajčata promícháme a necháme asi 20 minut marinovat.

  • 3

    Mozzarellu nakrájíme na plátky. Menší žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3-4 mm. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky. Meduňku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.

  • 4

    V pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme lilek, který jsme posypali bílým pepřem, z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně po půl minutě z každé strany. Poté vyjmeme z omastku a papírovým ubrouskem zbavíme přebytečného tuku. K omastku do pánve přidáme 0.5 lžíce másla a restujeme žampiony s česnekem dozlatova, pak je hned vyjmeme z tuku, odložíme do misky, ochutíme mořskou solí, drceným kmínem a promícháme.

  • 5

    Rohlík nakrájíme zešikma na plátky silné asi 5 mm. Na pokrájený rohlík položíme střídavě plátky rajčat, žampionů s česnekem, Mozzarellu a lilek. Mozzarellu s lilkem dáme 2 x.

  • 6

    Každou věž ozdobíme meduňkovými lístky, zachytíme delšími párátky, dáme je na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu