Lívance se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř bílý
  • 0.5 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1140 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 133.8 mg
  • Draslík 539.7 mg
  • Vláknina 9541.4 mg
  • Vitamín A 9541.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 10.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony: Žampiony očistíme, umyjeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme do hrnce. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenká kolečka nakrájený česnek, osolíme, zalijeme vodou a povaříme asi 15 minut doměkka. Scedíme a do podávání udržujeme teplé.

  • 2

    Ochucené máslo: Máslo nakrájíme na kousky, položíme na pánev, rozehřejeme a hned stáhneme z ohně. Dochutíme ho drobně nasekaným koprem, nasekanou petrželkou kudrnkou, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Máslo necháme ztuhnout.

  • 3

    Těsto: Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Přidáme vejce, dvě lžíce oleje, mléko, sůl, pepř a všechny suroviny dobře promícháme. Pánev potřeme olejem, lžící pokládáme těsto a lívance na jemném plamínku pečeme z jedné strany a po otočení z druhé strany. Upečené udržujeme až do podávání teplé.

  • 4

    Hotové lívance rozložíme na mělké talíře, na každý položíme připravené žampiony a na ně ochucené máslo.

  • 5

    Takto připravené porce ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu