Pappardelle s houbami
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 250 g Těstoviny Pappardelle
- 100 g Sýr Parmezán
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 špetka Pepř cayenský
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 27 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 63.4 mg
- Draslík 560.7 mg
- Vláknina 11259.5 mg
- Vitamín A 11259.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody ochuceném polovinou dávky soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple.
-
2
Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a kloboučky oddělíme od nožiček. Kloboučky nakrájíme na tenké plátky, nožičky na tenká kolečka.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme máslo, přidáme pórek a houby a za stálého míchání je na silném ohni podusíme zhruba 5 minut. Směs dochutíme zbylou solí a pepřem - cayenským i černým. Přilijeme bílé víno a smetanu. Omáčku promícháme a povaříme na mírném ohni 6 - 8 minut. Poté ji dochutíme muškátovým oříškem.
-
4
K omáčce přidáme uvařené pappardelle a směs přendáme na předem nahřáté talíře a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.