Domácí frittata se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Oříšky piniové
  • 200 g Fazole
  • 150 ml Žampiony čerstvé
  • 80 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 501.1 mg
  • Draslík 383.5 mg
  • Vláknina 1767.3 mg
  • Vitamín A 1767.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme si na něm na plátky nakrájené žampiony a fazolky. Po 3 minutách do pánve prolisujeme česnek. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme oříšky.

  • 2

    Mezitím, co se nám smaží zelenina, si do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme smetanu, nastrouhaný eidam, sůl, pepř a vidličkou rozšleháme. Snížíme teplotu na pánvi a směs přilijeme. Smažíme, dokud není směs tuhá. Ihned poté podáváme.

Komentáře k receptu