Plněné grilované žampiony s polentou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1247 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 631.3 mg
- Vláknina 13880.8 mg
- Vitamín A 13880.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme žampiony, odřízneme nožičky. Hlavičky potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme grilovat tři minuty z každé strany.
-
2
Mezitím připravíme náplň. Na kousku alobalu budeme grilovat vlašské ořechy přibližně dvě minuty, následně je smícháme se sýrem a extragonem. Olejem potřeme na tlusté plátky nakrájenou polentu, necháme také pět minut grilovat. Houby naplníme směsí a rozložíme na polentu, která se do žampionů zapeče.