Těstoviny s houbami a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 350 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 1620.1 mg
  • Vláknina 5500.5 mg
  • Vitamín A 5500.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle a oleji opečeme na kolečka nakrájené šalotky do měkka. Poté vložíme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Osolíme, opepříme, posypeme moukou, zamícháme a minutu opékáme. Poté pánev odstavíme, přilijeme smetanu, víno, zamícháme a vrátíme na oheň. Přimícháme nakrájená rajčata, nastrouhaný muškátový oříšek a na mírném ohni vaříme 8 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Ještě 3 minuty prohřejeme a na talíři pak ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu