Thajské papriky plněné houbovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 3 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 1398.8 mg
- Vláknina 7622.5 mg
- Vitamín A 7622.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 245.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a koriandrové kořeny nakrájíme nadrobno, roztlučeme v hmoždíři a směs vyškrábneme do misky.
-
2
Klobouky žampionů rozkrojíme na čtvrtky a v mixéru nasekáme. Ne však zcela na kaši. Přidáme k česnekové směsi, vmícháme kari pastu, rozšlehané vejce, sójovou a rybí omáčku, cukr a natrhané limetové listy.
-
3
Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka, vložíme je do pařáku a zlehka naplníme připravenou směsí. Vodu pod pařákem přivedeme k varu a na mírném ohni necháme pozvolna dusit cca 15 minut do změknutí paprik.
-
4
Hotové rozdělíme na talíře a ihned podáváme.