Thajské papriky plněné houbovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Kari pasta
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Koriandr celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Limetka kafrová
  • 4 ks Paprika žlutá
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 1398.8 mg
  • Vláknina 7622.5 mg
  • Vitamín A 7622.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 245.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a koriandrové kořeny nakrájíme nadrobno, roztlučeme v hmoždíři a směs vyškrábneme do misky.

  • 2

    Klobouky žampionů rozkrojíme na čtvrtky a v mixéru nasekáme. Ne však zcela na kaši. Přidáme k česnekové směsi, vmícháme kari pastu, rozšlehané vejce, sójovou a rybí omáčku, cukr a natrhané limetové listy.

  • 3

    Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka, vložíme je do pařáku a zlehka naplníme připravenou směsí. Vodu pod pařákem přivedeme k varu a na mírném ohni necháme pozvolna dusit cca 15 minut do změknutí paprik.

  • 4

    Hotové rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu