Kuřecí polévka s žampiony
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 250 g Žampiony čerstvé
- 700 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Zakysaná smetana
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 509.7 mg
- Vláknina 2724.9 mg
- Vitamín A 2724.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a dozlatova si na něm osmahneme kuřecí maso. Vyndáme z hrnce a dáme do něho na kostičky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek a nakrájený celer. Smažíme cca 5 minut.
-
2
Poté přidáme nakrájené houby, tymián a worcesterskou omáčku. osolíme, opepříme a vaříme cca 2 minuty. Celou směs poté přendáme z hrnce do mixéru a přidáme polovinu kuřecího vývaru. Rozmixujeme do hladka, vrátíme do hrnce a přidáme maso.
-
3
Vaříme cca 5 minut a přidáme smetanu a zbylý vývar. Zamícháme a opět vaříme cca pět minut.