Kuřecí polévka s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 700 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 509.7 mg
  • Vláknina 2724.9 mg
  • Vitamín A 2724.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a dozlatova si na něm osmahneme kuřecí maso. Vyndáme z hrnce a dáme do něho na kostičky nakrájenou cibuli, nadrcený česnek a nakrájený celer. Smažíme cca 5 minut.

  • 2

    Poté přidáme nakrájené houby, tymián a worcesterskou omáčku. osolíme, opepříme a vaříme cca 2 minuty. Celou směs poté přendáme z hrnce do mixéru a přidáme polovinu kuřecího vývaru. Rozmixujeme do hladka, vrátíme do hrnce a přidáme maso.

  • 3

    Vaříme cca 5 minut a přidáme smetanu a zbylý vývar. Zamícháme a opět vaříme cca pět minut.

Komentáře k receptu