Tofu se zelenými fazolkami a žampiony dušené na červeném kari
Suroviny
- 175 g Sýr sójový - Tofu
- 225 g Žampiony čerstvé
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 600 ml Kokosové mléko
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 2 ks Chilli paprička
- 4 ks Limetka kafrová
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 30 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 276.9 mg
- Vláknina 5103 mg
- Vitamín A 5103 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do woku nebo hrnce vlijeme 1/3 kokosového mléka a povaříme, až se mléko začne srážet. Poté vmícháme kari pastu, rybí omáčku a cukr. Vložíme rozkrájené žampiony, promícháme a cca 1 minutu provaříme. Vlijeme zbytek kokosového mléka, opět přivedeme k varu a vmícháme očištěné fazolky a na kostičky nakrájené tofu. Na mírném ohni vaříme ještě 4-5 minut.
-
2
Na závěr přidáme natrhané lístky kafrové limety a na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek. Směs rozdělíme do misek, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.