Masové kuličky po italsku
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 60 g Strouhanka
- 50 g Sýr Parmezán
- 500 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 8 ks Žampiony čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 11 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 139.1 mg
- Draslík 1455.7 mg
- Vláknina 8618.2 mg
- Vitamín A 8618.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, omyté žampiony rozkrájíme na plátky, česnek oloupeme a prolisujem, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme.
-
2
Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, nastrouhaný sýr, oregano, část česneku a vše zalijeme rozšlehanými vejci. Směs promícháme, dochutíme solí a pepřem, vytvoříme 12 stejných kuliček.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky na něm za stálého obracení opékáme přibližně 10 minut, až mají zlatavou barvu. Pak je z pánve vyjmeme a odložíme.
-
4
Do oleje v pánvi vsypeme nakrájenou papriku, cibuli a zbytek prolisovaného česneku, za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty. Potom přidáme žampiony a směs smažíme další přibližně 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, do omáčky vložíme opečené masové kuličky, stále mícháme a přivedeme do mírného varu. Vaříme ještě 8 - 10 minut a následně podáváme, nejlépe s těstovinami.