Pstruh plněný houbami
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
- 800 g Pstruh
- 200 g Veka
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Šalotka
- 10 ks Kapary
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 16 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 177.3 mg
- Draslík 994.7 mg
- Vláknina 786.3 mg
- Vitamín A 786.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Veku nakrájíme na kostičky, zakapeme vínem a smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, houbami podušenými na šalotce a vejcem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Připravenou nádivkou naplníme pstruhy. Ryby obalíme v hladké mouce smíchané s kmínem, opečeme na pánvi a dopékáme chvíli ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Můžeme podávat s holandskou omáčkou.