Masové kuličky na jablečném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 125 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 300 ml Víno jablečné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 599.3 mg
  • Vláknina 4112.3 mg
  • Vitamín A 4112.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso osolíme, opepříme a ze směsi vytvarujeme 16 kuliček. Zprudka je opečeme v kastrole na rozehřátém oleji a vyjmeme na papírovou utěrku. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zmírníme příkon tepla a zvolna opékáme několik minut.

  • 2

    Do kastrolu vložíme opečené kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajčatový protlak, nahrubo nakrájený celer, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osladíme a podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna dusíme pod pokličkou 20-30 minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu