Marinované vepřové kotlety grilované se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Rýže dlouhozrnná
  • 4 ks Šalotka
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Citronová tráva
  • 4 ks Portobello
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Whisky
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 6 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • 1 polévková lžíce Sojová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 1937.5 mg
  • Vláknina 1421.8 mg
  • Vitamín A 1421.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme v míse nadrobno nasekaný česnek, cukr, rybí a sójovou omáčku, olej, whisky, nadrobno nakrájenou cibulku a citronovou trávu. Vložíme na kousky nakrájenou vepřovou kotletu, důkladně obalíme maso ve směsi a zakryté necháme minimálně 1-2h marinovat.

  • 2

    Poté vyjmeme maso z marinády a rozložíme na mřížku elektrického grilu nebo na rošt umístěný nad rozžhaveným dřevěným uhlím. Přidáme klobouky žampionů portabello a potřeme je lžící oleje. Houby grilujeme cca 2 minuty, maso cca 5-7 minut po každé straně. Mezitím potíráme obojí marinádou.

  • 3

    Zbytek oleje rozpálíme ve woku nebo menší pánvi, odstavíme, přidáme na tenké plátky pokrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, limetkovou šťávu, nasekanou šalotku, rozemletou praženou rýži a nakrájenou jarní cibulku.

  • 4

    Maso i s houbami rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkami korinadrové natě, nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu