Makrela zapečená s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1258 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 583 mg
- Vláknina 6215 mg
- Vitamín A 6215 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z makrely osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Žampiony a hlívu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, bazalku posekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, posypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme smetanou a krátce podusíme.
-
3
Do pekáčku položíme porce ryby, posypeme plátky žampionů a hlívy, zaprášíme moukou, zalijeme smetanovou omáčkou z pánve, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.
-
4
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou bazalkou.