Vegetariánský burger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Baby špenát
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Rajčata
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Majonéza
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 670.9 mg
  • Vláknina 5897.5 mg
  • Vitamín A 5897.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony potřeme olejem a vložíme na gril, pečeme za častého otáčení 5 minut. Na pánvi na troše oleje usmažíme volská oka, osolíme, opepříme.

  • 2

    Do rozkrojené žemle rozetřeme majonézu, vložíme žampiony a volské oko, ozdobíme listy baby špenátu a plátky rajčat.

Komentáře k receptu