Filé po švédsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Čedar
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 166.8 mg
  • Draslík 117.1 mg
  • Vláknina 762.4 mg
  • Vitamín A 762.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, osušené porce filé osolíme, vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Vyjmeme a vývar uchováme.

  • 2

    Ze 2 lžic másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 250ml vývaru z filé, rozmícháme a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme žloutek a podle chuti pepř.

  • 3

    Povařené filé urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme omáčkou a posypeme očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony, nastrouhaným sýrem a strouhankou. Poklademe vločkami zbylého másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé pečivo.

Komentáře k receptu