Filé po švédsku
Suroviny
- 300 g Filé z aljašské tresky
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Sýr Čedar
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 166.8 mg
- Draslík 117.1 mg
- Vláknina 762.4 mg
- Vitamín A 762.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, osušené porce filé osolíme, vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Vyjmeme a vývar uchováme.
-
2
Ze 2 lžic másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 250ml vývaru z filé, rozmícháme a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme žloutek a podle chuti pepř.
-
3
Povařené filé urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme omáčkou a posypeme očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony, nastrouhaným sýrem a strouhankou. Poklademe vločkami zbylého másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé pečivo.