Zeleninová směs marinovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 10 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 960.5 mg
- Vláknina 13985 mg
- Vitamín A 13985 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 166.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony pokrájíme na plátky, papriku bez jádřince na proužky, pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, rajčátka na čtvrtky, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme na jemno.
-
2
Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme feferonku, mletou papriku, sojovou omáčku, solamyl, osolíme, promícháme. Do této marinády nasypeme žampiony, papriku, pórek a cibuli, promícháme a necháme marinovat aspoň dvě hodiny.
-
3
Marinovanou směs i s marinádou vyklopíme na rozpálenou suchou pánev, podusíme. Je-li třeba, podlijeme troškou vody. Nakonec přisypeme čtvrtky rajčátek a ještě chvilku podusíme.