Fazolky smažené se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1022 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 609.8 mg
- Vláknina 10310 mg
- Vitamín A 10310 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky necháme rozmrazit, odřízneme špičky, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme napůl. Žampiony nakrájíme na plátky, pažitku posekáme na jemno.
-
2
V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme fazolky, žampiony a krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme pažitku, pánev zakryjeme, dusíme do měkka. Pánev odkryjeme, tekutinu necháme vydusit, do pánve rozklepneme vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Odstavíme a ihned podáváme.