Grilované steaky s marinovanými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 10 g Hořčice
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 250 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Kurkuma
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1117 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1572.6 mg
  • Vláknina 9814 mg
  • Vitamín A 9814 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a 5 minut povaříme ve slané vodě, scedíme a nakrájíme na plátky. V míse ušleháme marinádu z bílku, oleje, soli, pepře, kurkumy a hořčice, brambory do ní vložíme a důkladně obalíme. Rozložíme je na hliníkový grilovací tác a grilujeme 10 minut, otáčíme, přidáme rajčata a posledních 5 minut dogrilujeme společně.

  • 2

    Hovězí steaky naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Hotové zabalíme do alobalu a necháme 5 minut dojít, mezitím ogrilujeme žampiony.

  • 3

    Podáváme steaky polité šťávou,kterou pustí do alobalu, s porcí žampionů a jako přílohu grilované brambory s rajčaty.

Komentáře k receptu