Grilované steaky s marinovanými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1117 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 1572.6 mg
- Vláknina 9814 mg
- Vitamín A 9814 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a 5 minut povaříme ve slané vodě, scedíme a nakrájíme na plátky. V míse ušleháme marinádu z bílku, oleje, soli, pepře, kurkumy a hořčice, brambory do ní vložíme a důkladně obalíme. Rozložíme je na hliníkový grilovací tác a grilujeme 10 minut, otáčíme, přidáme rajčata a posledních 5 minut dogrilujeme společně.
-
2
Hovězí steaky naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Hotové zabalíme do alobalu a necháme 5 minut dojít, mezitím ogrilujeme žampiony.
-
3
Podáváme steaky polité šťávou,kterou pustí do alobalu, s porcí žampionů a jako přílohu grilované brambory s rajčaty.