Kohout na víně se žampiony
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1000 g Kohoutí maso
- 300 ml Víno bílé
- 1 ks Celer - nať
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 138 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 201.1 mg
- Draslík 811 mg
- Vláknina 5024.2 mg
- Vitamín A 5024.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře rozdělíme na osminy, osmahneme do zlatohněda a ve vypečené šťávě následně pečeme na kousky nakrájenou zeleninu. Přidáme bobkový list, tymián, poté ještě pět minut dusíme.
-
2
Na pánev pak vrátíme maso, zalijeme ho 200 ml vína. Přidáme slaninu, žampiony, dusíme ještě dalších pět minut. Poté kuře vyndáme a omáčku opět zalijeme vínem. Vaříme, dokud se nevyvaří polovina vody. Poté dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti, podáváme.