Dušené filety se žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Sherry brandy
  • 0.5 kg Žampiony čerstvé
  • 4 cl Koňak vaječný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 952 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 116.9 mg
  • Draslík 544.5 mg
  • Vláknina 53797.5 mg
  • Vitamín A 53797.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 230°C. Rybí filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Žampiony řádně očistíme a vyložíme jimi pekáč a na ně následně položíme rybí filety.

  • 2

    Rybu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem a potřeme zhruba 1/2 másla. Pekáč vložíme do trouby a pečeme při teplotě 230°C asi 20 minut. Ryby každé 4 minuty zalíváme sherry.

  • 3

    Filety vyndáme z pekáče na talíře, ozdobíme řádně okapanými žampiony, odložíme bokem. Šťávu z pekáče smícháme se zakysanou smetanou a povaříme na mírném plameni. Poté přimícháme zbytek másla, koňak a polijeme jím filety. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu