Okoun se žampiony
Suroviny
- 200 g Sýr smetanový 65%
- 800 g Okoun - filety
- 3 ml Pepř černý mletý
- 5 ml Smetana sladká 12%
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 kg Žampiony čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 123.3 mg
- Draslík 514.4 mg
- Vláknina 4746 mg
- Vitamín A 4746 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli společně s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Žampiony řádně očistíme, nakrájíme na plátky a zalijeme polovinou citronové šťávy. Troubu předehřejeme na 220°C.
-
2
Cibuli osmahneme na části másla, až zesklovatí. Dále přidáme houby a celou směs podusíme 3 minuty. K houbám následně přidáme na jemno nasekanou petrželku, společně se sýrem a smetanou.
-
3
Osolíme, opepříme a dochutíme troškou citronové šťávy. Směs zahustíme žloutkem. Rybí filety opláchneme, posypeme solí a pepřem.
-
4
Pečící plech vymažeme zbylým máslem, poskládáme filety a zalijeme je žampionovou směsí. Pečeme v troubě při teplotě 220°C přibližně 10 minut. Po vypnutí trouby necháme rybu 5 minut odležet. Podáváme teplé.