Okoun se žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr smetanový 65%
  • 800 g Okoun - filety
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 5 ml Smetana sladká 12%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Žampiony čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 514.4 mg
  • Vláknina 4746 mg
  • Vitamín A 4746 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli společně s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Žampiony řádně očistíme, nakrájíme na plátky a zalijeme polovinou citronové šťávy. Troubu předehřejeme na 220°C.

  • 2

    Cibuli osmahneme na části másla, až zesklovatí. Dále přidáme houby a celou směs podusíme 3 minuty. K houbám následně přidáme na jemno nasekanou petrželku, společně se sýrem a smetanou.

  • 3

    Osolíme, opepříme a dochutíme troškou citronové šťávy. Směs zahustíme žloutkem. Rybí filety opláchneme, posypeme solí a pepřem.

  • 4

    Pečící plech vymažeme zbylým máslem, poskládáme filety a zalijeme je žampionovou směsí. Pečeme v troubě při teplotě 220°C přibližně 10 minut. Po vypnutí trouby necháme rybu 5 minut odležet. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu