Obalované houby s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 30 g Sýr Čedar
  • 125 g Sýr smetanový 65%
  • 100 g Jogurt bílý
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 521.2 mg
  • Vláknina 4712.3 mg
  • Vitamín A 4712.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby řádně očistíme, odkrojíme nohy. Troubu rozehřejeme na 190°C. V misce smícháme mletou papriku, strouhanku a nastrouhaný sýr.

  • 2

    Ze žloutků uděláme sníh, houby v něm vyválíme a následně obalíme ve strouhance. Plech si vyskládáme papírem na pečení, položíme na něj houby, zapékáme při teplotě 190°C přibližně 15 minut.

  • 3

    Rajčata zalijeme vařící vodou, oloupeme je, zbavíme semen. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky.

  • 4

    Smetanový sýr řádně promícháme s jogurtem, koprem a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky z rajčat. Omáčkou zalijeme pečené houby a ihned podáváme.

Komentáře k receptu