Hovězí plátky s houbami a smetanou
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Žampiony čerstvé
- 4 plátek Hovězí maso zadní
- 1 šálek Smetana
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Slanina vepřová
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 658.7 mg
- Vláknina 5412 mg
- Vitamín A 5412 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, jemně zaprášíme moukou a na rozehřátém másle opečeme z obou stran. Poté je vyndáme zvlášť na talíř.
-
2
Do másla přidáme rozkrájenou slaninu, sklovitě ji rozškvaříme a do světležluta osmahneme i cibuli jemně nakrájenou. Rozkrájené žampióny přidáme k cibuli i slanině, krátce osmahneme, přidáme opečené plátky masa, nasekanou petrželovou nať a za mírného podlévání dusíme do měkka.
-
3
K hotovým, měkkým plátkům přilijeme smetanu, přidáme nasekané kapary, krátce povaříme. Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.
-
4
Jako přílohu podáváme jemné noky nebo makaróny.