Steak s žampiony a česnekovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Tymián sušený
  • 800 g Vepřová pečeně
  • 30 g Kapary
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 933 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 183 mg
  • Draslík 897.4 mg
  • Vláknina 6145 mg
  • Vitamín A 6145 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse prohněteme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kapary. Na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a dáme do ledničky ztuhnout. Vepřové kotlety naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme tymiánem a pokapeme olejem, 10 minut grilujeme ze všech stran. Na poslední 4 minuty přidáme na gril 4 žampiony, pokapeme olejem, osolíme a dogrilujeme spolu s masem. Tuhé ochucené máslo nakrájíme na silné plátky, na kotletu položíme ogrilovaný žampion a plátek másla, ozdobíme snítkou petrželky. Maso musí být horké, aby se máslo rozpustilo a vynikla jeho chuť.

Komentáře k receptu