Jehněčí kýta s čínským zelím
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 450 g Jehněčí kýta
- 60 ml Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Česnek
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Zelí čínské
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1.5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 21 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 860.1 mg
- Vláknina 5716 mg
- Vitamín A 5716 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, sherry, strouhaného zázvoru a rozetřeného česneku, směs ohřejeme za stálého míchání a necháme vychladnout.
-
2
Na pánvi asi minutu opražíme sezamová semínka, po zezlátnutí dáme bokem.
-
3
Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme paličkou a dáme do hliněné misky marinovat 20 - 30 minut.
-
4
Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 1 - 2 minuty restujeme. V hrnci potom rozpálíme zbytek oleje, přidáme marinované maso a restujeme 3 minuty, přisypeme na plátky pokrájené čínské zelí a nakrájené žampiony, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 - 5 minut, potom přisypeme opražená sezamová semínka a ještě teplé podáváme posypané orestovanou cibulí.