Zapečené žampiony v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 486.1 mg
- Vláknina 3186.8 mg
- Vitamín A 3186.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze 3 lžic másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zředíme mlékem a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a krátce podusíme na másle.
-
3
Podušené žampiony vložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou.
-
4
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.